Mentori: Kape Aihinen

Kape Aihinen - Ravintolatason ruokaa kotikeittiössä. Opi laittamaan ravintolatason ruokaa omassa kotikeittiössäsi ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihisen johdolla! Kurssilla opit muun muassa, miten valmistaa täydellinen karitsan kare, mitkä ruuanlaittovälineet ovat lopulta ne kaikkein tärkeimmät sekä saat lukuisia helposti toteutettavia vinkkejä, joilla nostat oman ruoanlaittosi ammattimaiselle tasolle. Kapelle tärkeintä ruuanlaitossa ovat rohkeus kokeilla sekä ylpeys omien käsien tuotoksista. Tämän kurssin katsottuasi keittiösi ei tule koskaan olemaan entisellään!

Katso: Jakso 1

1 - Kurssin traileri

Kausi 1. Jakso 1/6. Kurssin traileri (2')

2 min
Ilmaisena 19.1.2038 saakka

2 - Mitä kaikkea kurssilla opetetaan?

Kausi 1. Jakso 2/6. Ensimmäisellä luennolla keittiömestari ja ravintoloitsija Kape Aihinen toivottaa sinut tervetulleeksi ja esittelee lyhyesti millaista ruokaa kurssilla opetellaan tekemään. (1')

1 min
Ilmaisena 19.1.2038 saakka

3 - Tärkeintä on olla ylpeä tekemästään ruoasta

Kausi 1. Jakso 3/6. Kokki ja ravintoloitsija Aihinen kertoo historiastaan kokkina ja ravintoloitsijana. Kape puhuu kokkausfilosofiastaan ja siitä, kuinka hänelle tärkein asia on olla ylpeä tekemästään ruoasta. Luennolla käydään läpi yleisimmät ennakkoluulot ja virheet. Pidä ruoanlaitto aluksi yksinkertaisena ja helppona, jonka jälkeen siirry pienten onnistumisten kautta monimutkaisempiin ruokalajeihin. (11')

11 min
Ilmaisena 19.1.2038 saakka

4 - Keittiön tärkeimmät välineet

Kausi 1. Jakso 4/6. Kolmannella luennolla Kape kertoo keittiön tärkeimmistä välineistä, jotka jokaiselta pitäisi löytyä. Välineiden lisäksi Kape puhuu keittiön tärkeimmistä mausteista eli suolasta ja pippurista. Kannattaa hankkia laadukkaat välineet ja mieluummin vähemmän vaihtoehtoja. (18')

18 min
Ilmaisena 19.1.2038 saakka

5 - Täydellisen sisäfileepihvin valmistus

Kausi 1. Jakso 5/6. Neljännessä luennossa päästään itse asiaan eli ruoanlaittoon! Kurssin alkupään luennoilla Kape pitää liha- ja paistamiskoulun, jossa ensimmäisenä on vuorossa sisäfileepihvi. Mitä kaikkea tarvitaankaan täydellisen pihvin paistamiseen ja miten liha valmistellaan paistamista varten. (19')

19 min
Ilmaisena 19.1.2038 saakka

6 - Luullisen lihan paistaminen - Karitsan kare

Kausi 1. Jakso 6/6. Kape paahtaa luullisen punaisen lihan ja kertoo kuinka tämän tyyppinen liha valmistellaan, paistetaan ja tarjoillaan oikein. (13')

13 min
Ilmaisena 19.1.2038 saakka